Jourtelefon: 026 - 25 32 59. DYGNET RUNT Dygnet runt! Jour Ljusne: 026-27 15 15. DYGNET RUNT Dygnet runt!

Säkerhetsglas

Vanligt glas som går sönder är en stor personskaderisk då det ofta blir vassa skärvor som man lätt skär sig på. Detta gäller både fönster, dricksglas och speglar med mera. För att undvika att få farligt glassplitter om olyckan
skulle vara framme, som då kan förstöra både inredning och personer avänder man sig av säkerhetsglas. Vi på Selins använder oss i regel av tre sorters säkerhetsglas; härdat, laminerat och säkerhetsfilm.

Härdat glas

Det är hög spänning i glaset vilket gör det mer tåligt. Om det trots allt skulle bli för hård belastning och att glaset går sönder blir det massor med ofarligt glassplitter som man inte kan skära sig på.

Denna typ av glas finns ofta i busskurer, bilsidoruter eller dricksglas.


Laminerat glas

Även kallat "lamellglas", är ett säkerhetsglas där fler lager glas limmats ihop med en sorts plastfolie. Detta gör glaset mycket stryktåligt och i vissafall även skottsäkert, om det är många glasskivor som limmats samman.

Laminerat glas används ofta i butiker och banker, och till framrutan i bilar. Detta glas är mycket bra att ha till glasräcken eller andra rutor som kan vara utsatta för inbrott eller t.ex. en hårt skjuten fotboll.


Säkerhetsfilm

Att ha en säkerhetsfilm på ett vanligt glas gör att glaset inte går sönder i farliga skärvor utan att allt splitter fastnar i säkerhetsfilmen. Detta är billigare än att köpa en laminerad glasruta men dock håller inte glaset bättre med film utan det är fortfarande lika ömtåligt.